Belgium Royals Paternity Trial

Bizar: buitenechtelijke dochter koning Albert op lijst met ’terroristen en misdadigers’

Delphine startte een proces om aan te tonen dat zij een biologische dochter is van Albert. Albert is de oud-koning van België en tevens vader van de huidige koning Filip.

Delphine werd, nadat bekend werd dat ze mogelijk een biologische dochter van Albert was, op een internationale lijst geplaatst. Haar naam prijkte opeens tussen de namen van gezochte misdadigers en terroristen. Dit vertelt ze aan Terzake, een Belgisch tv-programma. Het is tevens het eerste interview dat ze geeft, sinds Albert haar afgelopen januari erkende als zijn dochter.

De plaatsing op de lijst zorgde voor veel problemen voor Delphine en haar gezin. Zo werd reizen erg lastig. En konden haar kinderen, die half-Amerikaans zijn, geen hypotheek krijgen en geen auto kopen. Delphine kon zelfs geen spaarrekeningen voor ze openen. Naar waarschijnlijkheid kwam ze op de beruchte lijst terecht omdat ze destijds werd aangezien voor iemand die mogelijk ‘geestelijk gestoord’ was, iemand die zich onterecht koninklijke allures toeeigende.

De dochter van Albert heeft jarenlang juridische strijd geleverd om erkend te worden. In 2001 verbrak Albert alle contact met haar. Maar toen hij in 2013 afstand deed van de troon – en daarmee zijn onschendbaarheid verloor – besloot Delphine door te zetten. Uiteindelijk erkende Albert haar dus wel degelijk als zijn kind, maar wel pas in januari van dit jaar.

Delphine geeft aan zich altijd ‘de stoorzender’ te hebben gevoeld. “Ik was de smet op de koninklijke familie, ze wilden zelfs dat ik ver weg zou gaan om het verhaal te laten verdwijnen.” Ze heeft geprobeerd haar verdriet en boosheid in kunstwerken te verwerken.

Delphine Boël
Belgium Royals Paternity Trial

Lees ook:

3x royal moeders met hun kinderen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, vrt.be. Beeld: ANP/EPA