Maxima (6)

Máxima: Wijze les, voortaan andere schoenen

Máxima had achteraf gezien even andere schoenen aan moeten trekken voordat zij donderdag in de haven van Antwerpen een fregat op- en afging.

Dat zei Máxima, die hoge hakken droeg, na afloop van het bezoek. Je ziet het ook al op de foto, waarop ze bij ons eigen fregat De Ruyter aan boord gaat.

Fregat

Samen met koning Willem-Alexander en de Belgische koning Filip en koningin Mathilde bekeek Máxima op de laatste dag van het staatsbezoek aan België een Nederlands en Belgisch fregat. De koningen bezochten samen een Belgisch fregat en de koninginnen een Nederlandse. Het bezoek markeert de nauwe samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische marine.

Zeeheld

Máxima betrad en verliet het fregat als eerste van het gezelschap. Met name de tocht naar beneden op de smalle, wiebelende trap van het schip vormde enigszins een uitdaging. Na gevraagd te hebben of ze het beste voor- of achterwaarts de trap kon af kon, begon de koningin uiteindelijk achterwaarts aan de afdaling. Achteraf was dat iets beter gegaan zonder hakken, zei de koningin, maar daar had ze dit keer niet aan gedacht.

De vorstinnen brachten een bezoek aan het Nederlandse fregat Zr.Ms. De Ruyter. Dit fregat is een van de luchtverdedigings- en commandofregatten van de De Zeven-Provinciënklasse. Het schip is vernoemd naar de Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter.

eloise
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl