Emmanuel En Filip

Koningshuis viert verjaardag prins Emmanuel met nieuwe foto’s

Een feestelijke dag voor het Belgische koningshuis. Prins Emmanuel mag vandaag 18 kaarsjes uitblazen. Ter ere van zijn verjaardag heeft het hof vandaag een nieuwe reeks foto’s gedeeld op hun officiële Instagramaccount.

Mijlpaal

‘Belangrijke mijlpaal: Prins Emmanuel viert vandaag zijn 18e verjaardag!’, schrijft het hof bij de beelden op Instagram. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Bas Bogaerts. Op de eerste foto poseert de prins met een glimlach. Deze foto oogt luchtig. Op het volgende kiekje neemt hij een ietwat serieuzere houding, kijkt hij recht in de camera en draagt hij een stropdas. Op de derde foto draagt hij eveneens dezelfde stropdas en schittert hij samen met zijn vader koning Filip. Emmanuel is het jongste kind van Filip en koningin Mathilde. Filip zit dit jaar exact tien jaar op de Belgische troon. 

In augustus vierde prins Gabriël, de oudste zoon van het koningspaar, zijn 20ste verjaardag. Ook zijn foto werd genomen door Bas Bogaerts in de Erevestibule van het Kasteel van Laken. Hoewel de architectuur op de foto van Emmanuel erg lijkt op die van het Paleis van Brussel, is de locatie niet bekendgemaakt.

Koning Filip en koningin Mathilde hebben in totaal vier kinderen: Elisabeth (21), Gabriël (20), Emmanuel (18) en Eléonore (15).

Beeld: Instagram @belgisnroyalpalace/Bas Bogaerts

#Royaltynl