Filip, Mathilde

Koningin Mathilde nu eens van de andere kant

Bijna hadden we geschreven dat koningin Mathilde, hier naast haar echtgenoot koning Filip, in het Oranje was, met een hoofdletter.

Misschien ook wel terecht, want het is wel heel erg oranje. Koning Filip en koningin Mathilde ontvingen António Guterres, Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, en Amina Mohammed, Adjunct-Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, in audiëntie op het paleis in Laken.

Statuur

Nou komt daar een nooit ophoudende stoet gasten voorbij, maar deze pikken we er toch even uit. Vanwege de statuur van de bezoekers. Guterres is één van de machtigste mannen die op deze aardbol rondloopt, dus bijzonder. Overigens kent iedereen elkaar, want de man is al eens eerder komen lunchen ten paleize. Mathilde werkt bovendien als ambassadeur voor de VN, zodat ze hem tussendoor ook wel eens spreekt.

Oranje

Bijzonder dus, deze ontvangst, maar meer nog vanwege Mathilde. Afgelopen week nieuwe foto’s – waar ze een dag (!) over hebben gedaan voordat het goed was – in onder meer lang fuchsiarood. Nu oogverblindend oranje. Of Oranje. Ook een warme tint, iets andere kleur.

The King And Queen Receive António Guterres And Amina J. Mohammed Brussels, Belgium July 13 : King Philippe And Queen
The King And Queen Receive António Guterres And Amina J. Mohammed Brussels, Belgium July 13 : King Philippe And Queen

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

ANP/Bert Van Den Broucke

#Royaltynl