Joachim België Foto 1

Kennismaken met: Joachim van België

Hij zag het levenslicht op 9 december 1991 en is opgegroeid met 1 broer en 3 zussen. Prins Joachim staat vandaag in the picture, zoon van Astrid, neef van Filip.

De blonde prins heeft dus 3 zussen, die we onlangs al eens aan je voorstelden. Moeder Astrid is de 2 jaar jongere zus van de huidige koning van België, Filip. Zij is sinds 1984 getrouwd met aartshertog van Oostenrijk-Este, Lorenz.

Joachim volgde na zijn middelbare schooltijd een militaire opleiding, bij het landleger (Landmacht) in Aarlen. Daarna ging hij ook nog bij de Marine. En zo’n 10 jaar geleden startte hij met de studie Economie in Milaan. De prins kwam in de eerste maanden van de pandemie nogal negatief in het nieuws, doordat hij ondanks de reisbeperkingen naar Spanje was afgereisd. Om daar bij zijn vriendin te kunnen zijn. En ook om een aantal feestjes bij te wonen. De zaak werd hoog opgenomen, Joachim betuigde spijt en betaalde later ook een fikse ‘coronaboete‘.

We hebben een aantal foto’s van Joachim voor je, met steeds een leuk weetje over de 29-jarige royal erbij!

Bij de Marine werd hij in april 2011 benoemd tot ‘eerste meester-chef’. Ook nog een keukenprins dus!

Joachim België Foto 2

Zijn volle naam is Joachim Carl Maria Nikolaus Isabelle Marcus d’Aviano van België. Dat is nogal een mondvol.

Joachim België Foto 1

Zijn zussen heten Maria, Luisa en Laetitia. Alleen Maria is ouder dan Joachim.

Joachim België Foto 3

Met Delphine als erkende prinses, heeft ook Joachim er natuurlijk een (officiële) royal tante bij. Zij is de halfzus van Filip en Astrid. Er zijn echter nog geen foto’s van Delphine en Joachim samen.

Joachim België Foto 4

LEES OOK:

Zomerfoto: Bernhard jr. met ontbloot bovenlijf op de boot

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Standaard.be, Pinterest