Uruguay Belgium Diplomacy

Kennismaken met: de dochters van prinses Astrid

Europa zit tjokvol met royals! De Belgische prinses Astrid – jongere zus van koning Filip – heeft 5 kinderen, waaronder 3 dochters. En precies die dames zetten we nu eens in het zonnetje.

Het is dus full house bij Astrid en haar man Lorenz, aartshertog van Oostenrijk-Este. 5 kinderen heeft het echtpaar. Oudste zoon Amadeo, daarna dochter Maria Laura, nog een prins: Joachim. En vervolgens de 2 jongsten: prinsessen Luisa Maria en Laetitia Maria.

Eén ding is duidelijk: de naam Maria is populair binnen deze familie. We zoomen vandaag even met je in op de 3 dochters van Astrid en Lorenz. Kijk je mee?

Oudste dochter Maria Laura is 35 jaar. Zij bekleedt plek 9 op de lijst voor troonopvolging in België. Maria Laura heeft in Londen Chinees gestudeerd en ging in 2007 en 2008 ook naar China om daar meer te leren.

Maria Laura Prinses Van België

Luisa Maria is 27 jaar. Toen ze 21 werd, gaf ze een enorm knalfeest in Gallipoli, Italië, waar maar liefst 200 gasten voor waren uitgenodigd. De vader van de meiden – Lorenz – stamt af van de laatste keizer van Oostenrijk, Karel I.

Luisa Maria Prinses Van België

Jongste dochter Laetitia Maria is 20 jaar en werd geboren in Brussel, net als de meeste Belgische royals. Haar peetvader is haar eigen broer! Joachim (30). Laetitia Maria zou in 2015 naar dezelfde middelbare school gaan als haar broers en zussen, maar er bleek geen plek meer te zijn voor haar. Toen besloot ze naar een school in Engeland te gaan.

Laetitia Maria Prinses Van België

LEES OOK:

María Teresa op de foto met al haar kinderen voor Moederdag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: HLN, Pinterest, ANP/EPA