Belgium Royalty Queen Fabiola Funeral

Prins Joachim van België betaalt de helft van zijn coronaboete

Je las eind mei bij ons dat de Belgische prins – zoon van prinses Astrid – een paar erg onhandige keuzes had gemaakt. In Spanje liep hij corona op en hield zich niet aan de toen geldende regels.

Joachim wilde afreizen naar zijn vriendin in Spanje en deed dat ook. Ondanks corona, ondanks de reisbeperkingen en ondanks de regels die toen in zowel België als Spanje nog volop van kracht waren. Het kwam hem naast veel verontwaardiging en commentaar, ook op een fikse boete te staan.

Nu is bekend geworden dat de boete – met een hoogte van 10.400 euro – door Joachim betaald is, maar wel slechts de helft van het bedrag. Het is zo dat hij geen bezwaar tegen de boete heeft aangetekend én de boete meteen kon betalen. Waardoor hij een korting heeft mogen aanvragen. Deze korting geldt overigens voor iedereen die geen bezwaar maakt en het resterende bedrag van 5200 euro direct betaalt, dus niet alleen voor royals.

Er was destijds veel te doen om Joachim. De Spaanse politie stelde een onderzoek naar hem in en in thuisland België vroeg men zich af hoe dit kon gebeuren. Joachim zelf zocht de spotlights al nooit zo op en doet dat ook nu niet. Hij betuigde spijt en zei de consequenties van zijn keuzes te aanvaarden.

Lees ook:

Tante van koning Filip noemt hem ‘heel moedig’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA