Filip ‘not amused’ met Delphines deelname aan dansprogramma

Een bron dicht bij het paleis verklapt dat Filip niet te spreken is over het nieuwtje dat wij vanochtend al brachten: Delphine gaat meedoen aan Dancing With The Stars. Lees even hoe het zit…

De Belgische vorst zou zijn halfzus absoluut haar plezier gunnen, maar vindt een programma als Dancing With The Stars ‘frivool’ en daarmee eigenlijk niet geschikt om aan deel te nemen door een royal. De bron weet te melden dat Filip niet bepaald een fan is van het ‘lichtzinnige karakter’ van het dansprogramma.

In Dancing With The Stars – dat wereldwijd in veel landen wordt uitgezonden met hetzelfde format – nemen danskoppels het tegen elkaar op voor de punten van een vakjury. Meestal wordt een bekende uit het land gekoppeld aan een professioneel danser. Dat is ook het geval bij Delphine. Je las bij ons vanochtend dat zij zichzelf als een onhandige danser ziet, maar hoopt steeds wat beter te worden door het vele oefenen.

Filip zou ook veel waarde hechten aan de traditie waarop een monarchie is gebouwd. “Vergankelijke populariteit, uitgedrukt in vluchtige televoting-stemmen” passen daar niet bij. Overigens wil Delphine met haar deelname aandacht vragen voor een goed doel. Ze danst voor stichting Make-a-Wish.

De eerste echte ontmoeting tussen broer en zus, vorig jaar in oktober, zag er zo uit:

LEES OOK:

Charlene eindelijk terug in Monaco!

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @belgianroyalpalace