Belgium Royalty Pink Ribbon

Vers van de pers: Delphine doet mee aan Belgische Dancing With The Stars

Zender Play4 meldt vanochtend dat de prinses wordt gekoppeld aan een professionele danser en dat ze samen de strijd aangaan met andere Belgische dansparen. Best bijzonder, een echte prinses die deelneemt aan een entertainmentprogramma op tv!

De dochter van oud-koning Albert is zelfs dit najaar al te zien in het programma. Geheel in haar eigen stijl, wil ze met haar deelname aandacht vragen voor stichting Make-a-Wish. Die stichting maakt dromen van ernstig zieke kinderen waar. Delphine geeft aan dat ze zich in een avontuur stort dat waarschijnlijk veel van haar gaat vragen, zowel fysiek als mentaal. Maar dat vindt ze niets vergeleken bij de situatie waar de zieke kinderen en hun families mee te kampen hebben.

Over haar ‘ervaring’ met dansen is ze eerlijk: “Mijn knowhow beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes op trouwfeesten en recepties. Ik heb geen idee hoe ik moet beginnen aan het instuderen van een échte dans, waar techniek de basis vormt van alles.” Ze hoopt “stap voor stap een waardige danser” te worden, vertelt ze ook nog.

Delphine is 53 jaar en vorig jaar zomer kreeg na een lange juridische strijd eindelijk erkenning. Als biologische dochter van Albert en daarmee ook als prinses. Die titel mag ze voeren. In de zomer van 2021 vierde ze voor het eerst de nationale Belgische feestdag mét de koninklijke familie mee.

Delphine op een eerder genomen foto, ze steunt hier Pink Ribbon.

Belgium Royalty Pink Ribbon

LEES OOK:

Close-up: Máxima’s knalrode pumps in beeld

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA