Belgium Royalty

Delphine Boël staat open voor contact met familie

De wettelijke dochter van Albert, die haar bestaansrecht onlangs eindelijk erkend zag worden, verwacht niets van de Belgische koninklijke familie, maar zou wel openstaan voor contact als zij dat willen.

De 52-jarige dochter van Albert en Sybille de Selys Longchamps, heeft eindelijk de erkenning waar ze zo naar op zoek was. Ze wist dat ze de biologische dochter was van oud-koning Albert, maar nadat hij aanvankelijk wél in haar leven was, verdween hij daaruit toen jaren geleden een biografie verscheen. In dat boek wordt gesuggereerd dat Albert en Sybille een affaire hadden en dat was klaarblijkelijk te gênant voor hem.

Delphine is zelf moeder van een dochter (Joséphine) en zoon (Oscar) en heeft aardig wat misverstanden en vooroordelen moeten bevechten in de afgelopen jaren. Ze werkt als kunstenares en gaf gisteren, nadat de rechter uitsprak dat zij inderdaad een titel (prinses) en erkenning verdient, een korte persconferentie. Ze werd hier bijgestaan door man, James O’Hare.

Ze was duidelijk emotioneel. En liet zich ontvallen dat ze niet verwacht van de Belgische koninklijke familie dat zij haar nu gaan uitnodigen voor dinertjes en koninklijke feestjes. Toch staat ze wel degelijk open voor contact met hen, vertelde ze erbij. Voor haar is het officiële gedeelte, haar zaak bij de rechter, echter klaar. Ze verwacht of eist verder niets van haar koninklijke familieleden.

“Als zij mij open en warm uitnodigen, kom ik heel graag langs. Maar het moet wel zijn omdat ze het willen, niet omdat ze gedwongen worden”, vertelt Delphine.

Een geëmotioneerde Delphine bij de persconferentie. Man James was ook aanwezig en reikte haar onder meer zakdoekjes aan.

Belgium Royalty

Bij een eerder bezoek aan de rechter. Delphine met mondkapje.

Belgium Royalty Court Albert Ii Fatherhood

Vader Albert en dochter Delphine vertonen duidelijk gelijkenissen.

Belgium Royals Paternity Trial

LEES OOK:

Meghan geeft interview en deelt haar inzichten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA