Meghan geeft interview en deelt haar inzichten

Het Amerikaanse tijdschrift Fortune benoemde Meghan tot één van de ‘sterkste vrouwen’ en had een interview met haar. Meghan deelt onder meer haar visie op de uitwerking van de coronacrisis en racisme.

In Groot-Brittannië werd onlangs nog een peiling gehouden onder de lezers van een aantal tijdschriften, over Harry en Meghan. Een groot deel vond toen dat zij hun titels eigenlijk zouden moeten inleveren. De twee vertrokken dit voorjaar – met zoontje Archie – naar Amerika.

In woonplaats Los Angeles werken Meghan en Harry druk aan allerlei initiatieven. Van een deal met Netflix voor een aantal programma’s tot het inspreken van een Disney-docu en zich uitspreken over de politiek, ze laten geen (media-)moment onbenut. Een groot verschil met hun royal leven in Groot-Brittannië, toen meer een ceremoniële rol van hen werd verwacht. En bovendien geen bemoeienissen met politieke kwesties.

In het interview dat Meghan gaf aan tijdschrift Fortune vertelt ze onder meer dat ze de huidige coronacrisis beschouwt als een moment voor iedereen om te ‘resetten’. Om met meer rust en pas op de plaats na te denken over het vormgeven van de toekomst. Ze is van mening dat Amerikanen zouden moeten her-evalueren wat echt belangrijk is in het leven. Zelf heeft ze genoten van de tijd die ze thuis kon besteden met Harry en Archie, zegt ze. ‘Hem te zien opgroeien is geweldig’, vertelt Meghan. Maar in aanvulling daarop wil ze graag onderdeel uitmaken van de verandering waar zo veel mensen zo naarstig naar uitkijken. Hiermee doelt ze onder meer op de Black Lives Matter-beweging.

Meghan heeft zelf ook te maken gehad met racisme en pleit voor een vriendelijkere, meer menselijke omgang met elkaar. Zij en Harry vinden dat online veel winst te behalen is. Eerder al uitten ze hun zorgen over bedrijven die hun verantwoordelijkheid niet altijd nemen om verdeling en haat zaaien tegen te gaan. En afgelopen donderdag lanceerden ze een campagne om racisme in Groot-Brittannië beter onder de aandacht te brengen.

Ook hun eigen liefdadigheidsinstelling, Archewell, gaat onverminderd door met mensen helpen. Deze zomer deelden Harry en Meghan onder meer schoolspullen uit aan kinderen uit armere gezinnen.

Meghan Harry Schoolspullen 1

LEES OOK:

Spinnen, apen en meer in vraaggesprek David Attenborough & royal kids

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: HarpersBazaar.com. Beeld: ANP, Sussex Royal