Belgium Royalty

Belgen nogal verrast over snelle ontmoeting Albert en Delphine

In België is met de nodige verbazing gereageerd op de ontmoeting tussen Albert en zijn buitenechtelijke dochter Delphine. Volgens een royalty-kenner is Albert ‘180 graden gedraaid’.

Het is trouwens overwegend positief, wat de Belgen er zoal van vinden en denken. Ze hadden de ontmoeting tussen vader en dochter alleen niet zó snel verwacht. Die vond afgelopen zondag plaats, in Kasteel Belvédère. En dat werd vandaag naar buiten gebracht. Inclusief een korte verklaring, waarin zowel Albert en Paola als Delphine aangeven dat het “na een tijd van tumult, lijden en verwondingen, tijd is voor vergeving, genezing en verzoening”.

Volgens royalty-kenners is de ontmoeting met recht een historisch moment te noemen. Expert Jo de Poorter stelt ‘verbluft’ te zijn door de snelheid waarmee Albert Delphine in zijn hart heeft gesloten. Zeker gezien het feit dat hij jarenlang niets van haar wilde weten. En Delphine zelfs – ten onrechte – op een lijst werd geplaatst die haar leven een stuk lastiger maakte. Volgens De Poorter is het des te specialer dat ook koningin Paola actief betrokken is bij de ontmoeting en kennismaking, omdat Delphine natuurlijk een buitenechtelijk kind is van Albert.

Kenner Brigitte Balfoort vindt het ook verrassend. Zij had dit ‘nooit verwacht’. Ze vindt tevens het moment goed gekozen. Eerder gaf ze al lof aan Filip, die zijn halfzus met open armen ontving eerder deze maand, maar Albert verdient volgens haar nu ook zeker wat krediet voor deze ommezwaai. “Hier stond geen dwangsom op, hier heeft hij zelf voor gekozen. Eindelijk heeft hij de goede entourage die zegt: ‘sire, doe dat toch, maak het goed'”, aldus Balfoort.

Het valt de experts verder op dat het Belgische koningshuis warm en hartelijk is, naar Delphine toe. Fijne, gemeende woorden voor haar. En zelfs een post op Instagram van de ontmoeting tussen Filip en zijn zus, waarin beiden aangeven een zeer prettig gesprek te hebben gehad. Dat belooft wat voor de toekomst! We wensen Delphine het allerbeste toe!

Afgelopen zondag troffen Albert en Paola Delphine, in Brussel.

Belgium Royalty

En twee weken terug ontmoette de gloednieuwe prinses al broer Filip, in Laken.

Filip En Delphine Foto Van Instagram

LEES OOK:

Weetjes & feitjes over de 3 kids van Constantijn en Laurentien

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @belgianroyalpalace