liefde

Zo ontmoetten zij elkaar: de liefste love stories van de royals

'Waar hebben jullie elkaar eigenlijk ontmoet?' Ook de royals ontkomen niet aan deze vraag. Deze 9 love stories lopen nogal uiteen, van sportieve ontmoetingen tot gewoon een biertje in de kroeg ...

1. Willem-Alexander en Máxima

Ons koningspaar leerde elkaar kennen in Sevilla, tijdens La Feria de Abril. Op dit feest dansten zij samen en maakte Máxima grapjes over de houterige moves van Willem-Alexander. Het was half liefde op het eerste gezicht. De jonge prins viel als een blok voor de zwoele Argentijnse, maar Máxima moest er nog even niks van weten. Ze was tenslotte een onafhankelijke jonge vrouw met allerlei plannen. Een prins paste er eigenlijk niet in. Fast forward: Willem-Alexander gaf zich niet zomaar gewonnen, ze verloofden zich in 2001 en trouwden vervolgens in 2002. Samen hebben ze 3 dochters: Amalia, Alexia en Ariane.

2. William en Kate

De twee ontmoetten elkaar in 2001, toen zij aan de St. Andrews universiteit studeerden en beide op kamers woonden in St. Salvator’s Hall. In 2003 begonnen ze te daten en vele jaren (én een break-up) later kondigden zij in 2010 hun verloving aan. Het stel trouwde in 2011 en heeft inmiddels 3 kinderen: George, Charlotte en Louis.

3. Harry en Meghan

Dit stel werd door hun gezamenlijke vriendin Violet von Westenholz aan elkaar gekoppeld. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 2016 tijdens een blind date en de rest is recente geschiedenis. Harry en Meghan trouwden in 2018 en zijn inmiddels trotse ouders van zoon Archie.

4. Carl Philip en Sofia

Dit Zweedse prinsenpaar ontmoette elkaar tijdens een lunch van gezamenlijke vrienden. En wat bleek? Het was liefde op het eerste gezicht. Carl Philip zwijmelde al eerder de woorden: ‘Ik denk niet dat ik de magie van de liefde kende voor ik Sofie ontmoette. Maar sinds ik haar ken, heb ik gezien hoe liefde een persoon kan veranderen.’

5. Victoria en Daniel

We blijven nog even in Zweden. Victoria en Daniel leerden elkaar op sportieve manier kennen; hij was namelijk haar persoonlijke trainer. Ondanks de aanvankelijke bedenkingen van het koningshuis, werd het stel smoorverliefd en trouwden ze in 2010. Ze hebben samen 2 kinderen: prinses Estelle en prins Oscar.

6. Frederik en Mary

Kroonprins Frederik van Denemarken ontmoette zijn grote liefde Mary Donaldson in een pub in Sydney, waar hij was voor de Olympische Spelen van 2000. De twee trouwden in 2004 en hebben inmiddels 4 kinderen: de prinsen Christian en Vincent en de prinsessen Isabella en Josephine.

7. Albert en Charlene

Ook dit stel leerde elkaar op een sportieve manier kennen. Althans, Charlene was sportief bezig. In 2000 was zij in Monaco om deel te nemen aan een zwemwedstrijd (Charlene was namelijk Olympisch zwemster) waar zij Albert ontmoette. Het stel datete enkele jaren en trouwde in 2011. Ze zijn samen de gelukkig ouders van tweeling Gabriella en Jacques.

8. Felipe en Letiza

Er was eens knappe journaliste die voor CNN verslag deed van een olieramp en daar haar Prince Charming ontmoette. Dit is het sprookje van het Spaanse koningspaar. Het stel trouwde in 2004 en hebben twee dochters: Leonor en Sofia.

9. Abdullah en Rania

Dit stel ontmoette elkaar tijdens een informeel etentje van Abdullahs zus en lieten er geen gras over groeien. Het ene moment werkte Rania nog voor Apple in Amman, het volgende moment – 2 maanden later – waren ze al verloofd. In 1999 werd Abdullah de koning van Jordanië én trouwde hij met zijn grote liefde. Abdullah en Rania hebben vier kinderen: prinsen Hoessein en Hashem en de prinsessen Iman en Salma.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol