Zweeds hof blundert bij onderscheiden Zlatan

Het was een briljant idee, een onderscheiding voor de beste Zweedse voetballer sinds mensenheugenis. Maar dan moet je natuurlijk wel iets van voetbal weten.

En geen ceremonie plannen als iemand een belangrijke wedstrijd in Italië speelt. Daar stond koning Carl Gustaf, met de versierselen, maar geen Zlatan.

Die speelde op dat moment met AC Milan, dat nog in de strijd is voor het landskampioenschap en zijn Zweedse sterspeler niet kon missen.

Een blik op het wedstrijdschema had de blamage eenvoudig kunnen voorkomen. Waarom dat niet is gebeurd weet het hof ook niet.   

In de wedstrijd tegen Lazio begon Zlatan op de bank. Milan kwam op achterstand, maar nadat de Zweed was ingevallen bij de roodzwarten keerde het tij en wonnen de Milanzen. Zlatan gaf de beslissende assist, waarna Tonali de winnende treffer scoorde. De rossoneri behielden daardoor de koppositie in de Serie A, de hoogste Italiaanse divisie.

Opvallend is dat de Zweed bijna twee keer zo oud is als de doelpuntenmaker. Sinds hij Malmö FF in 2001 verliet vierde hij successen met Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, ​​​​Milaan, Paris St Germain, Manchester United, LA Galaxy en opnieuw Milaan. Hij heeft ook twaalf keer de Zweedse Gouden Bal gewonnen.

Nu komt daar een nieuwe aanvulling van zijn goed gevulde prijzenkast bij. De vraag is alleen nog wanneer hij een gaatje in zijn agenda heeft om de onderscheiding te komen ophalen.

LEES OOK:

JARIGE VICTORIA SIERT ZWEEDSE DONALD DUCK

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Stoppapressen