Victoria In Nieuw Zeeland (2)

Victoria in Nieuw-Zeeland: Maffe Zweden en neuzen

Prinses Victoria en prins Daniel hebben hun bezoek aan een zonnig Nieuw-Zeeland in stijl afgesloten.

Er waren uiteraard fotomomenten, en bezoeken aan melkveehouderijen, want dat hoort nu eenmaal bij een staatsbezoek. In Nieuw-Zeeland hebben ze dan ook nog een bijzondere begroetingsceremonie. Die komt nog van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van het land.

Woeste krijger

Lange tijd deed iedereen daar alsof de Maori geen eigen cultuur hadden, maar dat is compleet omgeslagen. Dus werden Daniel en Victoria welkom geheten door een woeste krijger. Dat zag er gevaarlijk uit, maar was uiterst vriendelijk.

We keken vooral uit naar een andere traditie. Wij geven handen als we iemand ontmoeten, daar doen ze het anders. Ze drukken namelijk neuzen tegen elkaar. Niet helemaal procolair, vanuit Zweeds perspectief. Maar het moet gezegd, Victoria en Daniel deden van harte mee. Wat ook weer een leuke foto opleverde.

Uitbundig

Zoals gebruikelijk was er ook een ontmoeting met Zweden die in Nieuw-Zeeland wonen. Daar ging het zo te zien uitbundig aan toe, met twee deelnemers die erg graag wilden laten zien waar ze vandaan komen. Lachen!

Vicoria Neust In Nieuw Zeeland
Vicoria Neust In Nieuw Zeeland

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

kungahuset