Silvia (5)

Silvia open over schandalen koning Carl Gustaf

We weten al jaren dat Carl Gustaf zich behoorlijk kon misdragen. Maar wat vond koningin Silvia daar eigenlijk van?

Silvia heeft zich nooit uitgelaten over de uitspattingen waar koning Carl Gustaf zich aan zou hebben bezondigd.

Nu zal de koningin eindelijk vertellen hoe haar jaren met Carl Gustaf waren. Volgens een persbericht zal Viaplay binnenkort, op 29 augustus) een nieuwe documentaireserie in première brengen, The King’s Innermost Circle, die is gemaakt ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de vorst op de troon.

Liefde

In een persbericht wordt het programma beschreven als een ‘warm en persoonlijk’ portret van de Koning uit zijn binnenste kring en ‘de liefde, schandalen, verdriet en vreugde die ze deelden’.

Naast Silvia zullen onder andere ook prinses Christina, jachtvriend Leif GW Persson, de voormalige premiers Fredrik Reinfeldt en Stefan Löfven en de Deense koningin Margrethe deelnemen.

Gubbtolvan

Het persbericht specificeert niet precies welke schandalen in het programma zullen worden besproken – maar het is mogelijk om te speculeren. We herinneren ons allemaal de opschudding rond het boek The Reluctant Monarch.

Het verscheen in 2010 en veroorzaakte een mediastorm die de koninklijke familie tot op het bot schokte. Auteurs Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher en Tove Meyer portretteerden de koning en zijn inner circle als een wilde groep vrienden die regelmatig zowel illegale als pornoclubs bezochten.

De kring kreeg de bijnaam Gubbtolvan.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

SvenskDam

#Royaltynl