Silvia

Leuk! Silvia ereburger van Heidelberg

Koningin Silvia ontving een bijzondere eer van de Duitse stad Heidelberg, waar ze een sterke band mee heeft.

Dat zit zo: Silvia werd in Heidelberg geboren. Haar vader was Duits, haar moeder Braziliaans. In 1947, ze was toen 3, verhuisde het gezin naar Brazilie, waar Silvia oproeide in São Paulo. Tien jaar later verhuisden ze weer naar Duitsland, en dat was maar goed ook.

Avonturen

In 1972 ontmoette Silvia bij de Olympische Spelen in München,toen nog kroonprins Carl Gustaf van Zweden. Ze trouwden en kregen 3 kinderen: Victoria, Carl Philip en Madeleine.

Silvia hield aan haar avonturen 3 paspoorten over: een Duits, een Braziliaans en een Zweeds. Ze komt vaker in Heidelberg, vanwege haar werk voor de World Childhood Foundation.

Enorme rel

Fun fact: Toen Carl Philip werd geboren was hij korte tijd troonopvolger, in plaats van zijn oudere zus Victoria. Die nam haar plaats weer in nadat de wet werd gewijzigd die de troonsopvolging regelde.

Koning Carl Gustaf liet eerder dit jaar doorschemeren dat hij het daar niet mee eens was en zich liever opgevolgd zag door Carl Philip. Dat leidde tot een enorme rel.

Niet zo fun fact: De Spelen van 1972 gingen vooral de geschiedenisboeken in door de slachting die Palestijnen aanrichtten onder de Israelische delegatie.

ANP

#Royaltynl