Sofia Zweden 1

Hierom moest Sofia op het laatste moment een afspraak afzeggen

De prinses zou aanwezig zijn bij de uitreiking van de belangrijkste Zweedse muziekprijs – maar moest op het allerlaatste moment afzeggen.

Op het gala waar de Polar Music Prize wordt uitgereikt schitteren ieder jaar weer de prinsessen Victoria en Sofia. Dit keer nam prins Carl Philip voor Sofia waar.

De prinses is de laatste tijd steeds belangrijker geworden voor de Zweedse royals. Na de geboorte van haar kinderen wijdde ze zich aan haar gezin, nu zien we haar vaker. Dat heeft ook een reden. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn op leeftijd en zullen een minder actieve rol spelen. Prinses Madeleine woont in Florida en is nog maar af en toe in Zweden. Prinses Estelle is nog te jong.

Dat zorgt ervoor dat veel op het bordje komt van het kroonprinselijke paar Victoria en Daniel – die ook weer met hun eigen problemen zitten. De bijdrage van Sofia en Carl Philip is dan ook zeer welkom.

Maar als de kinderen ziek zijn spreek eerst en vooral haar moederhart. Vandaar dat ze de uitreiking liet schieten en haar gezin voorrang gaf.

De fans zijn dol op prinses Sofia en prins Carl Philip. Dit is ook te zien aan hun groeiende aanhang. Terwijl de Zweedse koninklijke familie bijna 540.000 fans heeft op Instagram, bereikt het koppel alleen al 284.000 mensen. De koninklijke familie moet weten hoe ze deze populariteit in hun voordeel kunnen gebruiken. Maar hoeveel verantwoordelijkheid prinses Sofia in de toekomst ook op zich zal nemen – haar kinderen zullen altijd op de eerste plaats komen.

LEES OOK:

ZIEN! VICTORIA IN HEMELSBLAUW LANG

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Gala