Ontwerp Zonder Titel (41)

Daniel en koning zitten ziek thuis

Zweedse monarchie getroffen door ziektegevallen.

Koning Carl Gustaf is al dagen uit de running en voorlopig nog niet beter. En nu is zijn schoonzoon prins Daniel, de man van kroonprinses Victoria, ook al getroffen.

Carl Gustaf is al een week met ziekteverlof. Een erg slecht begin van zijn jubileumjaar. Over zijn toestand worden verder geen mededelingen gedaan. Het vermoeden bestaat dat het om corona gaat.

Dat zou ook zomaar het geval kunnen zijn met prins Daniel, die zich onlangs in de ziekenboeg meldde.

‘De prins is verkouden’, zegt Margareta Thorgren, hoofd voorlichting van het hof.

Prinses Sofia was de eerste die werd besmet – op 18 januari. Toen werd koning Carl Gustaf vorige week donderdag ziek, met lichte verkoudheidsverschijnselen, en vandaag was het prins Daniel die zich wegens ziekte moest terugtrekken.

Sofia had ernstige pech, want ze miste een groot feest in de Opera van Stockholm.

Routine en warmte

Dat er twee nieuwe ziektegevallen waren, werd duidelijk toen de gasten aankwamen op de diplomatieke receptie in het appartement van prinses Sibylla, in het paleis van Stockholm:

In plaats van de geplande line-up van het koninklijk en het kroonprinselijk paar, waren de koninklijke gastheren plotseling gehalveerd in aantal. Alleen koningin Silvia en kroonprinses Victoria die werden ontvangen.

Met veel routine en warmte zorgden zij ervoor dat de bezoekende – en pas aangekomen – ambassadeurs uit Argentinië, Tunesië, India, Pakistan, de Dominicaanse Republiek en Kazachstan zich welkom voelden.

Er was een elegante receptie in de Paradezaal, waar de diplomaten werden voorgesteld door het hoofd protocol van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Christina Lundqvist, voordat ze de kans kregen om in een meer ontspannen sfeer kennis te maken met de koningin en de kroonprinses.

Leestip

BESTEL HIER

Bron: Svensk Dam