Carl Gustaf

Carl Gustaf in het nauw

De Zweedse koning Carl Gustaf is geheel door eigen toedoen in een lastig parket terechtgekomen. Het land spreekt er schande van.

Carl Gustaf besloot namelijk om caféhoudster Indira Alikalfic na 17 jaar uit kasteel Ulriksdal te gooien. De koninklijke familie heeft inkomsten nodig en opent in plaats van haar kroeg een bezoekerscentrum.

Populair

Het café van Alikalfic in paleis Ulriksdal in Solna, in het noorden van Stockholm, is populair bij bezoekers. Ze heeft haar zaak 17 jaar lang gerund, maar nu mag dat niet meer.

Ze heeft er geen goed woord voor over: ‘Dit gaat niet om geld, je moet mensen niet zo behandelen.’

Haar café is getaxeerd op 8 miljoen Zweedse kronen, ongeveer 7 ton in Euro’s, maar Alikalfic kreeg slechts een schadevergoeding van 500.000 Zweedse kronen aangeboden.

Rechtbank

Toen Indira te horen kreeg dat ze haar zaak niet langer kon runnen, voerde de advocaat van het Rijksvastgoedbedrijf aan dat de koning eigenaar was van het pand en daarom het recht had het over te nemen.

Daar dacht de rechtbank anders over. Na enig onderzoek bleek dat Carl Gustaf helemaal geen eigenaar is. De zaak loopt nog.

eloise
KLIK HIER

Aftonbladet/Getty Images

#Royaltynl