Charles, Diana

Zoveel brengt schapentrui prinses Diana op

Op een veiling van Sotheby’s werd de befaamde schapentrui van prinses Diana voor een interessant bedrag verkocht.

De trui van prinses Diana braxcht ruim 1,1 miljoen dollar op, meer dan een miljoen euro. Veilinghuis Sotheby’s had in eerste instantie een opbrengst tussen 50.000 en 80.000 dollar verwacht.

Schaap

Diana droeg de trui toen ze in 1981 kwam kijken bij een polowedstrijd van prins Charles. Op de rode trui van het merk Warm & Wonderful staan veel witte schapen en één zwart schaap afgebeeld. Media speculeerden destijds dat de trui symbolisch was, omdat Diana met haar eigenwijsheid het zwarte schaap van de koninklijke familie was. Volgens Cynthia Houlton, hoofd mode van Sotheby’s, is de gebreide sweater het “meest iconische mode-item” dat Diana ooit heeft gedragen.

Polo

De winnende bieder krijgt niet alleen de trui in kwestie, maar ook twee officiële brieven van Buckingham Palace aan de fabrikant. Hierin staat dat de trui was beschadigd en werd gevraagd om een reparatie of een compleet nieuwe trui. Warm & Wonderful stuurde toen een compleet nieuwe trui op die Diana droeg tijdens een andere polowedstrijd in 1983.

Exact dezelfde trui, maar dan zonder dat Diana hem heeft gedragen, kost een paar tientjes.

eloise
KLIK HIER

Sotheby’s/ANP

#Royaltynl