Queen Elizabeth Ii Dies, Reactions From London

Zo ziet de uitvaartdienst van Elizabeth eruit

Paleis geeft spoorboekje vrij.

Vóór de dienst wordt de Tenor Bell van de abdij gedurende 96 minuten eenmaal per minuut worden geluid. Houders van het George Cross en het Victoria Cross en vertegenwoordigers van de ridderorden lopen voor de dienst door de abdij.

Een processie van vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen uit het hele Verenigd Koninkrijk en vertegenwoordigers van de kerken van Wales, Schotland, Noord-Ierland en Engeland gaat voor de dienst in processie.

Als de kist van de koningin de abdij wordt binnengedragen zingt  het koor van Westminster Abbey vanuit het middenschip. De vijf Sententies, Bijbelteksten op muziek, worden sinds het begin van de 18e eeuw bij elke staatsbegrafenis gebruikt.

Een aantal notabelen, waaronder premier Truss, leest uit de Bijbel, afgewisseld met hymnen.

Vanaf het hoogaltaar zullen gebeden worden uitgesproken, voordat het koor een korte hymne zingt, ‘O Taste and see how gracious the Lord is’, gecomponeerd door Ralph Vaughan Williams voor de kroning van de koningin in 1953. De aartsbisschop van Canterbury zal de lofrede uitspreken.

De Deken van Westminster spreekt zijn zegen uit, waarna de Last Post wordt gespeeld.  Vervolgens wordt in het gehele Verenigd Koninkrijk twee minuten stilte in acht worden genomen.

Na de reveille, die een einde maakt aan de stilte, zingt iedereen het nieuwe Volkslied.

Aan het einde van de staatsbegrafenis speelt de Sovereign’s Piper van het Royal Regiment of Scotland de traditionele klaagzang ‘Sleep, dearie, sleep’.

De kist van de koningin zal in processie uit Westminster Abbey worden gedragen en per affuit naar Windsor Castle worden gebracht, voor de begrafenisdienst in St. George’s Chapel.

Daarna zullen de klokken van Westminster Abbey volledig gedempt worden geluid, zoals gebruikelijk is na de begrafenis van de vorst.

LEES OOK:

HIER GAAN DE KONINKLIJKE CORGI’S NAARTOE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: The Royal Family