Harry (3)

Zo oordelen de Britten over prins Harry

Een onderzoek onder de Britse bevolking naar de populariteit van hun royals liet schokkende resultaten zien.

Nadat prins Harry en Meghan Markle naar Amerika vertrokken, was nog steeds een aanzienlijk deel van de Britten op hun hand.

Twee jaar later is dat compleet anders. Een meerderheid van de Britten wil zelfs dat prins Harry zijn vijfde plaats in de lijn naar de troon opgeeft!

Poll

Nu moet prins Harry zijn broer prins William en diens kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis nog voor zich laten, maar uit een poll blijkt dat de meeste Britten hem helemaal niet meer op het lijstje willen zien. Dat resultaat komt nadat koning Charles prins Harry zijn titel van koninklijke hoogheid heeft afgenomen.

De daling in populariteit kreeg pas echt goed vorm na het overlijden van koningin Elizabeth, blijkt uit het onderzoek. Nu wil nog maar 27% van de ondervraagden dat hij gewoon op die 5e plek blijft. Een nauwe  meerderheid van 51% wil zelfs dat de Sussexen al hun titels kwijtraken.

Prima

Nu is het nog zo dat prins Harry en Meghan Markle de hertog en hertogin van Sussex zijn, en hun kinderen prins Archie en prinses Lilibet.

De ondervraagden vonden wel in grote meerderheid dat Kate en Wills het goed doen.

Een meerderheid van 70% is van mening dat koning Charles zijn werk prima doet.

Leestip

BESTEL HIER

MailOnline

#Royaltynl