William op zijn hoede voor Kate met baby

Niet voor het eerst dat de prins daar opmerking over maakt.

Tijdens hun bezoek aan Schotland observeerden Kate en William een kruipende baby, om te leren over empathie. Daarna mocht Kate het kind knuffelen.

‘Kun je mijn vrouw hier weghalen voordat ze broeds wordt?’ grapte William, die eerder al eens had laten doorschemeren dat wat hem betreft drie kinderen wel genoeg is.

Van Kate weten dat ze soms in de verleiding komt – vooral als ze op stap is met kinderen. Kate heeft de ontwikkeling van jonge kinderen tot een van de speerpunten van haar koninklijke werk gemaakt, en voortdurend in de buurt van baby’s zijn is een beroepsrisico geworden!

Tijdens het schoolbezoek in Schotland gingen de hertog en hertogin van Cambridge – die in Schotland graaf en gravin van Strathearn worden genoemd – samen met de kinderen op de grond zitten om baby Saul te zien rondkruipen. In het kader van het Roots of Empathy-lesprogramma worden regelmatig baby’s naar basisscholen gebracht om de schoolkinderen de gelegenheid te geven de ontwikkeling en de emoties van de baby’s te observeren.

LEES OOK:

BABY WEKT MOEDERGEVOELENS OP BIJ KATE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: People Beeld: dukeandduchessofcambridge