William

William is het totaal niet eens met Kate

Prinses Kate en prins William zijn het totaal niet met elkaar eens in een eeuwenoud debat dat in het VK ineens weer oplaait.

De sfeer tijdens de high tea ter ere van de National Health Service dreigde om te slaan, toen William aan komiek Mel Giedroyc vroeg hoe zij haar scones altijd at. Deed ze er eerst jam op en dan room, of precies andersom?

‘Ik doe eerst jam en dan room omdat ik denk dat jam zwaarder is en dat de room dan beter zit’, zei Giedroyc.

‘Ik ook: eerst jam, dan room’, zei Kate.

Grap

Prins William pauzeerde voor een dramatisch effect en keek naar de scone vlak voor zijn neus te. Hij grapte toen: ‘Ik kies wat het dichtst bij me is!’

Terwijl Mel in lachen uitbarstte, gaf Kate haar man een liefdevolle glimlach voordat ze ook moest lachen om zijn grap.

Het debat over in welke volgorde je room en jam moet smeren woedt al 1000 jaar in het Verenigd Koninkrijk. Devonians geven de voorkeur aan room, terwijl de Cornish kiezen voor jam om mee te beginnen.

Poll

In maart 2018 onthulde voormalig koninklijk chef-kok Darren McGrady – die meer dan tien jaar voor wijlen de koningin werkte – dat jam altijd als eerste op scones wordt gesmeerd op tuinfeestjes in Buckingham Palace.

Uit een poll blijkt dat 79% van de Britten het eens is met Kate. Slechts 13% begint met room. Voor 8% maakte het niets uit.

eloise
KLIK HIER

MailOnline/ANP

#Royaltynl