William En Kate

William en Kate zetten zich in voor Black History Month

Prins William (41) en zijn vrouw prinses Kate (41) brachten dinsdag een bezoek aan Wales ter ere van Black History Month.

Volgens het entertainmentblad People gingen ze in gesprek met mensen met een migratieachtergrond, waaronder vertegenwoordigers van organisaties zoals Windrush Cymru Elders, Black History Cymru 365 en het Ethnic Minority Youth Forum.

Positieve veranderingen

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat het schip Empire Windrush in Londen aankwam. Op dat schip waren mensen van de Caraïbische eilanden die toen deel uitmaakten van het Britse rijk. William en Catherine leerden die dag meer over de belangrijke bijdrage van de Windrush-generatie aan de gemeenschap in Wales en hoe jonge etnische minderheden positieve veranderingen in Wales tot stand brengen.

‘Het is ongelofelijk om te zien hoe de bijdragen van de Windrush-generatie doorgaan tot op de dag van vandaag en daarna. Jongeren krijgen de kans om een stem van verandering te zijn en vriendschappen en gemeenschap op te bouwen’, schrijft het koppel onder een reeks foto’s van het bezoek op hun Instagram.

Vriendschappen

Het koninklijk paar ontmoette ook jongeren uit de grote Somalische gemeenschap in Cardiff. Ze spraken met leden van Wales Somaliland Youth Links en voetbalspelers van Cardiff Bay Warriors FC, die informatie deelden over lopende gemeenschapsprojecten gericht op voetbal en het aanpakken van jeugdwerkloosheid, evenals het bevorderen van vriendschappen tussen jongeren in Cardiff en Somaliland.

Beeld: Getty Images

#Royaltynl

Leestip

BESTEL HIER