Highgrove House Charles Diana William Harry

William en Harry samen achter kist

Echo van uitvaart Diana, en ander nieuws over de ruzie tussen de broers.

Prins William en zijn broer Harry lopen vandaag met hun vader Charles achter de kist van Elizabeth, van Buckingham Palace naar Westminster Hall, waar zij vanaf woensdagmiddag komt te liggen. Ook prinses Anne, prins Edward en prins Andrew lopen mee

Op die manier hopen de broers hun vader te ondersteunen, maar het doet ook sterken aan de hartverscheurende beelden van Diana’s begrafenis.

Intussen wordt in het VK volop gespeculeerd over een eventuele toenadering  tussen de broers en hun echtgenoten Kate en Meghan. Een heel leger specialisten trekt uit de kleinste details de vergaandste gevolgtrekkingen, vaak in tegenspraak met elkaar.

Harry’s aanstaande boek hangt als een donkere wolk boven de situatie. Aan de andere kant heeft Meghan haar podcast tijdelijk stopgezet. Koning Charles schijnt er bij haar op te hebben aangedrongen er voorgoed mee op te houden. Vanuit de anti-Meghan hoek komen oproepen om ook het boek in de prullenbak te gooien, wat gezien het forse bedrag dat uitgever Penguin Random House daaraan heeft uitgegeven onwaarschijnlijk lijkt.

Van het geruchtenfront komt verder het bericht dat de kinderen  Lilibet en Archie met hun oma Dorian naar het VK zullen vliegen.

Veel speculatie is er tenslotte over de reden waarom Harry te laat aan het sterfbed van zijn grootmoeder verscheen.

LEES OOK:

HIER GAAN DE KONINKLIJKE CORGI’S NAARTOE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP/Daily Mail/Daily Telegraph/People