standbeeld prinses diana

William en Harry niet geraadpleegd over serie

De hertogen van Cambridge en Sussex werden in het ongewisse gelaten over een tv-serie die de samenzweringstheorieën rond de dood van hun moeder onderzoekt.

De vierdelige Channel 4 documentaire, Investigating Diana: Death in Paris, zal deze maand worden uitgezonden ter gelegenheid van de 25e verjaardag van Diana’s dood.

Geen van haar zoons is geraadpleegd over de serie of heeft een preview gezien, zo bevestigen bronnen. Voor de broers is de serie de zoveelste poging om de dood van hun moeder uit te buiten en zal het de verschillende samenzweringstheorieën over het fatale ongeluk aanwakkeren, die de producenten beweren te willen ‘laten rusten’.

De serie wordt deze zondag voorafgegaan door een documentaire gebaseerd op het in diskrediet gebrachte interview dat hun moeder gaf aan Martin Bashir.

Fragmenten uit het interview worden opgenomen in The Princess, een nieuwe film die door Sky en Now TV zal worden uitgezonden. Prins William heeft gevraagd de beelden uit de ether te verbannen.

In de Channel 4-documentaire zal verslag worden gedaan van de twee onderzoeken naar het auto-ongeluk. Het eerste door de Franse Brigade Criminelle in 1997 en het tweede door de Metropolitan Police in 2004.

De documentaire onderzoekt ‘hoe machtige personen, de pers en het internet samenzweringstheorieën creëerden en aanwakkerden die de feiten overstemden en de waarheid in twijfel trokken’.

LEES OOK:

MARTIN BASHIR REAGEERT OP COMMOTIE RONDOM ZIJN DIANA-INTERVIEW

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Telegraph