Wie is Andrew Parker Bowles?

De ex van Camilla die ineens erg dicht bij de kroon staat.

Het was even verrassend als uniek: voor het eerst in de geschiedenis nam een ex van de koningin in een officiele functie voor haar waar, op een begrafenis.

Andrew Parker Bowles was familie van de overleden, dus hij zou er toch al bij zijn geweest, maar de toevoeging dat hij er namens de koningin was maakt het bijzonder. Het leverde hem een plekje op in de Court Circular, de agenda van de koninklijke familie.

Het past bij Parker Bowles, die zich altijd dienend heeft opgesteld. Nadat hij van Camilla was gescheiden – in 1995, daarvoor waren ze al enkele jaren uit elkaar – bleef de verhouding uitstekend. Andrew bleek een grote steun, toen de natie over haar heen viel wegens haar relatie met Charles.  

Camilla en Andrew ontmoetten elkaar in 1965. Camilla was 18 en Parker Bowles 26. Hij was majoor bij de Royal Horse Guards en speelde polo met prins Charles. Ze waren aan en uit, waarbij Parker Bowles op een gegeven moment uitging met prinses Anne. Rond die tijd werd Camilla voor het eerst aan de prins voorgesteld.

Camilla en Andrew hebben twee kinderen –  Laura Lopes, een kunstcurator, en culinair schrijver Tom Parker Bowles – en vijf kleinkinderen, van wie één, Eliza, bloemenmeisje was op het huwelijk van de prins en prinses van Wales in 2011.

LEES OOK:

KOMT CAMILLA’S EX BIJ THE FIRM?

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Telegraph