Royal (7)

Weer tegenslag voor prins Harry

De rechtszaak van prins Harry tegen een aantal Britse kranten loopt niet helemaal volgens plan, maar is nog niet ten einde.

Prins Harry stapte naar de rechter, omdat volgens hem journalisten zijn telefoon zouden hebben gehackt. Op die manier zouden ze aan gevoelige informatie zijn gekomen, zodat ze daar over konden schrijven.’

Tijdens de rechtszaak viel al op, dat prins Harry bar weinig bewijs had voor zijn boude stellingen. Dat vond ook de rechter, die vrijwel alle aantijgingen naar de prullenbak verwees.

Hacks

Ook speelde een rol, dat prins Harry rijkelijk laat zijn aanklachten indiende, jaren na de vermeende hacks. Dat kwam, beweerde hij doordat er een geheime overeenkomst was tussen Buckingham Palace en de krantenuitgever in kwestie.

Maar de rechter oordeelde dat zo’n deal ‘ongeloofwaardig’ was – en verwierp Harry’s poging om die te gebruiken als reden voor zijn late claim. Hij zei dat het onderdeel van de claim van de hertog over het hacken van telefoons daarom ‘verjaard’ was.

Informatie

De rechter zei dat het ‘verrassend’ was dat Harry zich de vermeende geheime overeenkomst niet had herinnerd toen hij zijn zaak aan het voorbereiden was. Hij zei dat er ‘geen verklaring was voor het feit dat de hertog zich de overeenkomst niet kon herinneren’ toen hij zijn getuigenverklaring in maart 2021 opstelde.

Prins Harry, zei de rechter, had niet alleen een verklaring ondertekend waarin de overeenkomst niet werd genoemd, maar had zich deze ook niet herinnerd toen hij een ander rechtbankdocument ondertekende in november 2021, twee jaar nadat hij zijn zaak voor het eerst had aangespannen. Hij had hem zelfs niet vermeld in zijn biografie Spare.

De rest van Harry’s zaak – dat hij ook het doelwit was van illegale activiteiten zoals privédetectives die informatie over hem ‘doorspelen’ – staat gepland voor januari.

chanel
KLIK HIER

Mail Online

#Royaltynl