Botswana Britain Royalty

Weer herrie rond Harry

Het gisteren uitgezonden interview met prins Harry is zacht gezegd niet erg goed gevallen in het VK. Bekijk hieronder een aantal fragmenten.

Zowel op social media als in de pers is er opnieuw veel kritiek op de prins. Zijn vader en grootvader houden zich juist nadrukkelijk stil, wat misschien wel zo verstandig is.

Volgens medewerkers van het hof is Charles aan het einde van zijn latijn met Harry, die volgens de Daily Mail wordt beticht van ‘adembenemende arrogantie. Dat gaat dan weer over de bewering van de prins dat het zijn plicht is te waken over de veiligheid van de koningin.

Die zou volgens Harry moeten worden beschermd tegen haar eigen personeel – een echo van beschuldigingen die zijn vrouw Meghan eerder deed.

Harry zei dat hij met de koningin sprak over dingen waar ze met niemand anders over kon praten, en dat hij zorgde dat ze werd omringd door de juiste mensen. ‘Ik ben haar vertrouweling.’ Bronnen rond de queen noemen dat ‘stuitende arrogantie.’

De Daily Mirror noemde het beeld dat Harry schetste een ‘volslagen waanvoorstelling. Een duizelingwekkend Messias complex.’ The Sun had het over een belediging: ‘Met elke zelfingenomen, stompzinnige uitspraak, bezorgt Prins Harry zijn familie meer pijn.’

Diana

Op de vraag of hij zijn broer William en zijn vader mist wilde Harry geen antwoord geven. Wel sprak hij uitgebreid over zijn moeder, Diana, die nog steeds over hem zou waken. Niet leuk voor William, die furieus is over iedere poging van zijn broer om hun moeder voor zichzelf te claimen.

Een woordvoerder van premier liet als reactie op het interview weten dat Elizabeth geen extra beveiliging nodig heeft.

Harry maakte ook duidelijk dat hij voorlopig in de VS blijft wonen, hij noemde het land zijn ‘thuis’, wat ook al niet echt goed viel in het VK. Of hij nog een keer terugkomt in het jubileumjaar van zijn oma liet hij in het midden.

LEES OOK:

GRATIS NAAR ELIZABETH!

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail/Daily Telegraph/Daily Mirror/The Sun/The Guardian