Harry (7)

Voor Queen was Harry minder waard dan William

Elizabeth wilde dat allebei haar kleinzoons in Afghanistan gingen vechten. Tot ze van gedachten veranderde.

Dat blijkt uit een nieuwe docuserie over de royals. Elizabeth zou tegen legerchef Mike Jackson hebben gezegd dat het land te gevaarlijk was voor William, tweede in lijn voor de troon. Dus werd besloten dat terwijl Harry de Taliban te lijf ging, William thuis mocht blijven.

Protocol

Het uit de school klappen door de generaal is een geweldige breuk met het protocol. Dat schrijft voor dat niets uit gesprekken met de koning of koningin naar buiten komt.

Jackson beseft dat ook, maar besloot het voor één keer toch te doen.

Elizabeth bleef bijzonder goed op de hoogte van de situatie inAfghanistan. Ze begreep wat de risico’s waren, en hoewel William graag wilde, stak ze daar een stokje voor.

Olie op het vuur

Het nieuws gooit onvermijdelijk nieuwe olie op het vuur in de oorlog tussen William en Harry. Naar aanleiding van zijn autobiografie Spare kwam Harry in problemen, doordat hij het aantal vijandelijke strijders dat hij doodde bekendmaakte. Uiteindelijk werd ook hij naar huis gehaald, toen bleek dat teveel mensen wisten dat hij mee vocht. Ook voor hem was het risico toen te groot geworden.

Leestip

BESTEL HIER

Mail Online

#Royaltynl