Andrew

Volgende klap voor Andrew

Zijn eigen volk moet hem niet meer.

De Engelse royals worden meestal aangeduid met hun titel. Zo staat prins Andrew bekend als de hertog van York. Alleen moeten ze hem in de historische stad York niet meer. Die titel dreigt hij nu ook kwijt te raken.

Al komt daar nog heel wat bij kijken.

Nadat 80% van de inwoners van York te kennen gaven dat hij zijn titel moet inleveren. Bereid het parlement nu een wet voor die dat moet regelen. Dat kan het niet zelf, het  kan alleen een klemmend beroep doen op de koningin. Tevens de moeder van Andrew. Die naar het schijnt een zwak voor hem heeft.

De fractie van Labour, momenteel in de oppositie, wil daar nu iets aan doen, door wettelijk mogelijk te maken dat het parlement royals titels ontneemt. Komt die erdoor, dan zou dat een aardverschuiving zijn in de verhouding tussen volk en koning. De vraag is of Elizabeth dat laat gebeuren.

Yorkse notabelen hadden eerder al opgeroepen hem de titel te ontnemen, omdat hij de inwoners ‘diep gekwetst en in verlegenheid gebracht’ heeft had vanwege zijn relatie met pedofiel Jeffrey Epstein.

In april stemden de raadsleden unaniem voor de schrapping van zijn Freedom of the City of York, een ceremoniële onderscheiding. Tijdens de buitengewone vergadering noemden zij hem ‘een grote schande’.

Zijn voortdurende vasthouden aan de titel hertog van York werd beschreven als een ‘smet’ op de stad. Ook raadsleden roepen nu de koningin, het paleis of de regering op om in te grijpen en hem de titel te ontnemen als hij weigert om ‘het juiste te doen’ en af te treden.

LEES OOK:

ANDREW TOCH NOG NIET HELEMAAL WEG

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mail