Germany Britain Royalty National Day Of Mourning

Voelen Camilla en Charles zich nog welkom in Schotland met Kerst?

Charles en Camilla waren eigenlijk van plan de Kerstperiode door te brengen in Schotland, wat zo’n beetje hun tweede thuis is. Maar daar zit de premier van het land niet direct op te wachten…

Het is in ons eigen land en vele landen om ons heen en verder weg dé grote vraag: hoe gaan de Kerstdagen eruitzien dit jaar? Corona gooide al roet in het eten voor menig vakantie, verjaardag en andere sociale activiteit. En het lijkt er sterk op dat ook de feestdagen voor veel mensen anders dan anders gevierd zullen moeten worden.

In Groot-Brittannië is inmiddels het vaccineren van de eerste (risico-)groepen mensen gestart. En ook daar tiert corona nog altijd welig. Kerst- en andere familieplannen gaan deels de ijskast in of worden geheel afgeblazen. Charles en Camilla waren van plan Kerst door te brengen in het door hen zo geliefde Schotland. Dat lijkt nu te rammelen. Want de Schotse premier Nicola Sturgeon roept dringend op om alle reisbewegingen tot een absoluut minimum te beperken.

Dat zou Charles en Camilla ernstig hebben doen twijfelen. Ze voelen zich er nu minder welkom – ook al zouden ze uit de buurt van grote groepen mensen in Balmoral Castle verblijven – en met name Charles wil geen oproer creëren door toch te gaan. Hij wekte al verbazing en ook irritatie door vlak na zijn positieve coronadiagnose wél af te reizen naar Schotland, om daar in alle rust te herstellen en verder te werken.

Camilla en Charles willen nu graag zodra het weer veilig en verantwoord kan, Schotland alsnog een bezoek brengen.

Vorige week bezocht Charles de kathedraal van Salisbury, in Engeland en daar werd deze mooie foto gemaakt.

Charles In Kerk December 2020 Instagram Screenshot 1

Dit is Balmoral Castle. Zomerresidentie van de Britse royals. En dus ook het voorgenomen onderkomen voor Kerst, waar nu waarschijnlijk een streep door wordt gezet.

LEES OOK:

Het was een bijzondere zondag voor Pieter van Vollenhoven

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @clarencehouse