Balmoral Castle Foto Door Kate Philip En Elizabeth Met 7 Achterkleinkinderen Instagram

The Guardian verliest rechtszaak over testament prins Philip

De krant vocht het besluit aan, dat bij de hoorzitting over het testament geen pers aanwezig mocht zijn.

Voor de rechters gaf de privacy van de koninklijke familie de doorslag. The Guardian noemt het besluit ‘onrechtvaardig’. Een geheel gesloten zitting zou indruisen tegen het rechtssysteem, stelt de krant.

In Engeland is het de regel dat een testament openbaar wordt gemaakt wanneer iemand overlijdt. Op die manier kan er gecontroleerd worden of er aan de wensen van de overledene wordt voldaan.

Rechters hebben vrijdag echter geoordeeld dat de omstandigheden ‘uitzonderlijk’ zijn en dat testamenten soms niet openbaar hoeven te worden gemaakt: ‘Het is waar dat de wet ook van toepassing is op het koningshuis, maar dat betekent niet dat de wet in alle situaties voor dezelfde uitkomst zorgt.’

Testamenten van overleden leden van het Britse koninklijk huis worden tot nu toe naar traditie nooit openbaar gemaakt, schrijft persbureau AFP. Het vermoeden bestaat, dat daardoor grote sommen buiten het zicht blijven.

Prins Philip, de hertog van Edinburgh, overleed vorig jaar op 99-jarige leeftijd. Hij was 73 jaar getrouwd met koningin Elizabeth.

LEES OOK:

HIER LIGT HET TESTAMENT VAN PRINS PHILIP OPGEBORGEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP