Sarah Ferguson Kanker

Slecht nieuws voor Sarah Ferguson: de ergste vorm van huidkanker

Na haar diagnose borstkanker bleek dat Sarah Ferguson huidkanker heeft. En nog heftiger: ze bleek de ergste vorm te hebben. 

Het zit de opvallende ex-vrouw van prins Andrew, Sarah Ferguson maar niet mee. Ze heeft in 2023 al borstkanker gehad en overwonnen, en werd daarna gediagnosticeerd met de ergste vorm van huidkanker.

Ergste vorm van huidkanker

Sarah Ferguson heeft de ergste vorm van huidkanker. Het vlekje is inmiddels gelukkig weggehaald. De huidkanker lijkt zich niet verder te verspreiden. Ook hebben de artsen geen nieuwe kankercellen in haar lichaam gevonden. Wat natuurlijk heel goed nieuws is. De artsen van Sarah Ferguson vertelden haar dat ze kankervrij is, al is dat natuurlijk pas na een paar jaar echt met zekerheid te zeggen.

Lees ook: Sarah Ferguson heeft huidkanker

Vol goede moed

Hoewel het Sarah Ferguson dus maar niet mee lijkt te zitten, blijft ze wel vol goede moed. Ze postte ze onlangs een bericht op Instagram, waarbij ze een foto van zichzelf plaatste bij Mayrlife Medical Health Resort in Oostenrijk. Ze schreef het volgende: “Natuurlijk was een nieuwe kankerdiagnose even schrikken, maar ik heb goede moed en ben dankbaar voor de vele berichten van liefde en steun.”

Goed in de gaten houden

Verder is ze ook blij dat mensen na haar diagnose hun eigen gezondheid beter in de gaten houden. Page Six zegt hierover: “Toen bij Sarah Ferguson borstkanker werd ontdekt, was ze onder de indruk van de hoeveelheid mensen die op het bericht reageerden. Ook merkte ze dat veel mensen ook hun borsten wilden laten checken. Na dit slechte nieuws van huidkanker, zullen er opnieuw veel mensen worden aangespoord om hun huid extra in de gaten te houden en dat is natuurlijk fantastisch.” 

Lees ook: Prins Andrew en Sarah Ferguson wonen na hun scheiding nog steeds samen

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus