Elizabeth Feest

Slecht nieuws over Queen

Iedereen was afgelopen weekend nog blij, toen ze tweemaal zelfstandig op het balkon verscheen, levendig als altijd. Het laatste nieuws is minder goed.

Elizabeth zal niet zoals het hoort deze zomer de Commonwealth Games openen. Charles valt voor haar in, bijgestaan door Kate en William.

Haar afwezigheid heeft te maken met haar toenemende broosheid. Ze heeft goede en slechte dagen, en de slechte worden frequenter.

De koningin is beschermvrouwe van de Commonwealth Games Federation en heeft in 70 jaar slechts een handvol evenementen gemist. Maar in de afgelopen maanden heeft ze een reeks afspraken moeten afzeggen vanwege ‘episodische mobiliteitsproblemen’

De 96-jarige vorstin had zich vrijdag al teruggetrokken uit de dankdienst voor het jubileum in St Paul’s na ‘ongemak’ tijdens de festiviteiten van de dag ervoor. Volgens Kate waren die voor haar ‘erg vermoeiend’.

De vorstin trok zich vervolgens terug uit de Epsom Derby op zaterdag – het tweede evenement van het weekend dat ze had gemist – en keek in plaats daarvan op de televisie vanuit Windsor Castle.

Charles zal deze maand namens zijn moeder ook de bijeenkomst van regeringsleiders van het Gemenebest in Rwanda bijwonen.

Buckingham Palace weigerde commentaar te geven. Bronnen zeiden dat de spelen ‘nog steeds in de agenda van de koningin staat’. Een definitieve beslissing zal later worden genomen.

LEES OOK:

ELIZABETH OP EIGEN KRACHT OP HET BALKON VAN BUCKINGHAM PALACE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mail