Harry En Meghan In Madame Tussauds Amsterdam

Serie Harry en Meghan ‘naar volgend jaar’

Snoeiharde kritiek op The Crown zorgt voor zorgen bij Netflix.

De documentaire-serie die Harry en Meghan voor Netflix maken wordt niet zoals eerder aangekondigd in december, na het nieuwe seizoen van The Crown, uitgezonden.

De harde kritiek op The Crown is flink aangekomen bij Netflix, dat naar verluid 88 miljoen dollar betaalde aan de Sussexen.

Geruchten gaan dat zelfs het vijfde seizoen van The Crown op de plank zou kunnen belanden. Vooral de suggestie dat Charles begin jaren ’90 samen met toenmalig premier Major een coup zou hebben willen plegen tegen Elizabeth is erg slecht gevallen. Major noemt het ‘schadelijke onzin’.

De titelloze documentaireserie geproduceerd door Netflix en Archewell Productions heeft geen officiële uitzenddatum vastgesteld. Functionarissen van Netflix hadden dit jaar echter al meerdere malen verklaard dat ze een koninklijke double-whammy wilden doen, met The Crown als eerste, een paar weken later gevolgd door de docuserie, waarvan een deel is gefilmd op het landgoed van Harry en Meghan in Montecito.

Voor de Sussexen komt uitstel wellicht goed uit. Na het overlijden van Elizabeth proberen ze de inhoud van zowel de serie als het komende boek van Harry te verzachten.

Netflix zei maandag dat ‘er nooit een documentaire van de hertog en hertogin van Sussex is bevestigd.’

LEES OOK:

THE CROWN: TEMPERATUUR OVER NIEUWE SEIZOEN LOOPT OP

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Deadline