Sarah Ferguson Cannes

Sarah Ferguson spreekt op filmfestival Cannes over familieruzie

Sarah Ferguson heeft zich op het Filmfestival van Cannes dit jaar expliciet uitgesproken over de ruzie tussen Charles en Harry. Dit is wat ze er over zei…

Op het filmfestival van Cannes dit jaar sprak Sarah Ferguson zich heel expliciet uit over de ruzie tussen koning Charles en haar neefje, prins Harry. Het belangrijkste is vergeving, zei ze enkele malen.

Kroning Charles

Charles is op 6 mei gekroond. Een plechtige moment waarvoor tweeduizend mensen waren uitgenodigd. Voor Sarah Ferguson zal het zien van die ceremonie in Westminster Abbey veel herinneringen boven hebben gebracht. Ze trouwde er met Andrew op 23 juli 1986, in een jurk met 153.000 parels en diamanten. En wat is er in al die jaren erna veel gebeurd.

sarah cannes

Buckingham

Want Sarah kent Charles en Camilla al bijna een leven lang en de verstandhouding tussen hen is volgens insiders heel goed. De hertogin van York heeft ook altijd een goede band gehad met haar twee neefjes, William en Harry. Haar dochters zijn immers volle nichten van die twee en ze zijn min of meer tegelijkertijd groot geworden. Geen wonder dus dat Sarah het vreselijk zal vinden dat haar neefje Harry het zo moeilijk heeft met zijn broer William en zijn vader Charles.

Filmfestival Cannes

Op het filmfestival van Cannes dit jaar sprak Sarah Ferguson en vertelde ze dat vergeving een groot goed is. Ze noemde daarbij niet de namen van haar familieleden, maar het was overduidelijk dat ze de boodschap voor hen had bedoeld. In een interview zei ze: “I think the key to life is that we all support each other. And also forgiveness is a great thing. I think forgiveness of yourself and forgiveness of others.” Vrij vertaald: “Ik denk dat de essentie in het leven is dat we er voor elkaar zijn. En vergeving is ook een belangrijk iets. Zowel jezelf vergeven als een ander vergeven.”

Tekst Manon Daelmans, bron PointdeVue, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol