Sarah 4

Sarah Ferguson over de kinderopvang van Eugenie

Nee, Fergie uit geen mening over de opvang van August, Eugenies zoontje. Wij weten ook niet of August al naar de opvang gaat. Sarah Ferguson blikt juist terug op de eerste dagen Montessori-kinderopvang van Eugenie zelf, ‘een tijdje geleden’.

Sarah koos destijds voor Montessori-opvang, nadat ze de theorieën van Maria Montessori, de grondlegger, goed had bestudeerd naar eigen zeggen. Ze vond deze vorm van opvang voor en omgang met de kinderen erg geschikt voor Eugenie, omdat zij “een hele sterke eigen persoonlijkheid heeft”, aldus Sarah.

Ze vertelt dit aan tijdschrift Hello! Niet geheel toevallig sprak ook oudste dochter Beatrice met het blad. Goed onderwijs en echt kijken naar het kind zijn dingen die hoog in het vaandel staan voor deze vrouwen. Beatrice vertelde over hoe zij haar dyslexie beleeft. Sarah is nog altijd blij met haar keuze voor Montessori-opvang voor Eugenie. Het uitgangspunt ervan is dat kinderen zelf aangeven waar ze aan toe zijn en wat ze willen doen.

Op de eerste dag van Eugenies opvang vond Sarah het meteen indrukwekkend. Volgens haar ligt de kracht van dit type onderwijs in de manier waarop leren en nieuwsgierigheid worden aangemoedigd. “Misschien is daar ook haar liefde voor kunstgeschiedenis al begonnen. Eugenie houdt ervan om dingen op haar eigen manier te bekijken”, aldus de hertogin.

Sarah is in juni begonnen als voorzitter van een nieuwe ambassadeursorganisatie van het Montessori-onderwijs.

Een archieffoto van Sarah met haar dochters.

Sarah 7

LEES OOK:

Wie waren eigenlijk de ándere opa en oma van Harry en William?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Hello!