Highgrove House Charles Diana William Harry

Wie waren eigenlijk de ándere opa en oma van Harry en William?

Wereldberoemde oma Elizabeth en wijlen opa Philip ken je natuurlijk. Maar uiteraard had ook Diana, Harry en Williams moeder, een stel ouders. We kijken vandaag naar hen, de ándere opa en oma van Harry en William.

Diana groeide op in Park House, op landgoed Sandringham, waar haar ouders het huis huurden van de royal family. Diana werd er zelfs geboren, in 1961. In totaal had ze 4 broers en zussen en was zij het 4de kind. Haar ouders heetten John Spencer en Frances Roche. Zij waren van goede komaf.

Johns vader, Albert Spencer, was de 7de graaf van Althorp. Toen Albert in 1975 stierf, werd Diana’s vader de 8ste ‘Earl Spencer’. En Frances had dus ook al geen lastige start. Zij was de dochter van een baron. Alle kinderen van het stel op een rijtje:

Elizabeth Sarah Lavinia Spencer (maart 1955)

Cynthia Jane Spencer (februari 1957)

John Spencer (ernstig gehandicapt bij zijn geboorte en nog dezelfde dag overleden)

Diana Frances Spencer (juli 1961)

Charles Edward Maurice Spencer (mei 1964, de huidige Earl Spencer, het is deze Charles die zich hard maakt voor gerechtigheid voor Diana, zo probeert hij rectificaties te verkrijgen voor bepaalde stukken en heeft hij de BBC aangeklaagd voor pestgedrag van zijn zus, waardoor ze bij een interview in de jaren 90 veel meer zou hebben verteld dan ze wilde)

Vader John Spencer overleed in 1992. En moeder Frances in 2004. Harry en William hebben hen dus ruimschoots meegemaakt, William werd geboren in 1982 en Harry in 1984.

In beeld: de ouders van Diana, John en Frances. En Park House, waar Diana opgroeide.

John En Frances Spencer Foto 3
John En Frances Spencer Foto 2
John En Frances Spencer Foto 1
Park House Foto 1
Park House Foto 2
Frances Spencer

LEES OOK:

5x royal trouwjurken met een bijzonder verhaal

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Pinterest, Wikipedia, Love Property, Daily Express