Trooping The Colour 2019

Royal Family weer bij elkaar (maar nu echt)

Prins Harry en Meghan Markle voegen zich volgende week bij de rest van de familie.

Die komt bij elkaar voor een speciale jubileumdienst in St. Paul’s voor de grootste koninklijke bijeenkomst sinds hun huwelijk.

Zelfs Andrew zal erbij zijn.

Maar de hertog en hertogin van Sussex en de hertog van York zullen zich niet bij de andere royals voegen op het balkon van Buckingham Palace tijdens Trooping the Colour, het startschot voor de viering van het jubileum van de koningin komende donderdag. Alleen hooggeplaatste leden van de koninklijke familie, zoals prins Charles, prinses Anne, prins Edward en prins William, zijn uitgenodigd.

Harry heeft zijn vader en broer nauwelijks gezien sinds ze naar Californië zijn geëmigreerd, en Meghan heeft ze al helemaal niet gezien.

Archie en dochter Lilibet, die zaterdag één jaar wordt, zullen de feestelijke dienst waarschijnlijk niet bijwonen. Alleen de oudste achterkleinkinderen worden verwacht: George, Charlotte en nichtje Mia Tindall.

De aanwezigheid van de koningin kan tot het laatste moment worden uitgesteld vanwege haar voortdurende mobiliteitsproblemen.

De royals zullen vanaf 11 uur in St Paul’s arriveren. Great Paul, de gigantische hoofdklok van de kathedraal, luidt tot de koningin zit en de dienst begint. Het spektakel zal live worden uitgezonden op BBC1.

Bron: Daily Mail