The Prince And Princess Of Wales Celebrate 10th Anniversary Of Coach Core

Rel rond William

Prins verzint list.

Niet het al dan niet bezoeken van het WK voetbal in Qatar zorgde voor een rel rond William. Het probleem is dat zowel Wales meedoet, als Engeland. William is uiteraard prins van Wales, en zou dus voor dat land moeten zijn. Maar hij is ook voorzitter van de Engelse FA, zoals hun KNVB heet.

William heeft daar na de nodige kritiek – hij liet zich filmen en fotograferen op een training van het Engelse team – een perfecte oplossing voor gevonden: hij juicht voor Wales EN Engeland!

Of dat de gemoederen in Wales tot bedaren kan brengen is afwachten. Ze zijn daar vooral boos op een prins die de naam van hun land draagt, en shirts uitdeelt aan de Engelse speler.

Dat is koren op de molen voor het altijd heftige Welshe nationalisme. De acteur Michael Sheene, die op alles wat William doet hevige kritiek heeft, haalde nog eens hard uit.

Dat zorgde ook weer voor verdeeldheid in Wales, waar niet iedereen achter zijn aanvallen op de prins staat. Op sociale media merkten Britten op dat de prins het simpelweg niet goed kan doen. Sheen kreeg bovendien verwijten dat hij de monarchie schade zou willen berokkenen.

Op woensdag 29 november spelen Engeland en Wales in Qatar tegen elkaar.

LEES OOK:

RVD HOUDT KAKEN OP ELKAAR OVER KONING EN QATAR

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: MailOnline