Twittercorgi

Queen lanceert corgi-emoji

Favoriete hond duikt op Twitter op.

De pup heeft de toepasselijke naam PJ gekregen, vanwege het Platina Jubileum.

De hond verschijn wanneer Twitter-gebruikers de hashtags #PlatinumJubilee, #HM70, #PlatinumPartyatthePalace, #PlatinumJubileePageant of #TheBigJubileeLunch intikken.

Twittercorgi
Twittercorgi

Corgi’s zijn haar hele regeerperiode synoniem geweest met de koningin. Elizabeth kreeg op har 18e haar eerste, nadat haar vader in 1933 al een corgi had: Dookie.

Als jonge prinses kreeg de toekomstige vorstin haar eerste corgi Susan op haar 18e verjaardag, maar

Sindsdien is de vorstin omringd door corgi’s en dorgi’s,  (een corgi gekruist met een teckel, dachshundin het Engels, een hybride die ontstond toen de teckel Pipkin van prinses Margaret een moment alleen kreeg met een van de corgi’s van de koningin.

De laatste corgi van de koningin – een hond genaamd Whisper die ze adopteerde van een voormalig personeelslid – overleed in 2018. Ze bleef achter met twee dorgi’s totdat Vulcan in december overleed, waardoor Candy haar laatste levende hond werd.

Hoewel werd gedacht dat koningin Elizabeth niet nog meer honden wilde hebben – deels omdat ze dan het risico liep over een van de huisdieren te struikelen en ook omdat ze geen jonge honden wilde achterlaten – voegde ze vorig jaar twee puppy’s toe aan het koninklijke huishouden. Nadat een van de nieuwe puppy’s was overleden, kreeg ze een 6 weken oude corgi cadeau van haar zoon Andrew en zijn dochters, prinses Beatrice en prinses Eugenie, op wat de 100e verjaardag van haar overleden echtgenoot prins Philip zou zijn geweest.

LEES OOK:

QUEEN EN HAAR CORGI’S IN GEVAAR

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: People