William

Prins William scoort!

Prins William liet tijdens een verrassingsbezoek aan Leicester even zien dat hij ook goed met een bal overweg kan.

Want meestal is het echtgenote Kate die haar sportieve skills toont. William nam het op tegen profvoetballer  Tyrone Mings. Leuk, want die speelt voor Aston Villa, de favoriete club van William (en prins George). Zoals bij ons koning Willem-Alexander al bijna zijn hele leven supporter is van Ajax.

Positief

Het mooie is dat bij het basketgooien prins William als eerste scoorde. Onder luid gejuich van het publiek, dat opvallend positief was over de prins. Maar het vooral zo leuk vond omdat Aston Villa in Sheffield als de vijand wordt gezien.

Die was naar Yorkshire gekomen om aandacht te vragen voor dakloze jeugd, een goed doel waar hij zijn focus nu op heeft gericht. William reisde daarvoor het hele VK door, dit was de afsluiter.

Gemeenschap

Het bezoek aan de organisatie Reach Up Youth in Sheffield was bedoeld om te laten zien hoe amateursport jongeren kan verbinden met hun gemeenschap. Door steun vanuit de eigen gemeenschap kan dakloosheid worden voorkomen.

William heeft zijn zinnen gezet op het uitroeien van ruw slapen, couchsurfen en andere vormen van tijdelijke huisvesting. Met zijn nieuwste initiatief probeert hij Finland te evenaren, waar het probleem vrijwel niet meer bestaat.

eloise
KLIK HIER

The Yorkshire Post/Getty Images

#Royaltynl