Britain Remembrance Sunday

Prins William reageert op breuk Harry: ‘‘Beledigend en respectloos’’

Vrijdag werd bekend dat prins Harry en zijn vrouw Meghan definitief afstand nemen van het koninklijk huis. De band tussen Harry en zijn broer prins William lijkt daardoor nog meer te verslechteren. The Times meldt op basis van bronnen dat William “boos en bedroefd” is om de wijze waarop het is gebeurd. Vooral Harry’s toon in zijn verklaring valt verkeerd.

Queen Elizabeth is van mening dat de twee niet vanuit Amerika kunnen werken voor de familie. Harry en zijn vrouw Meghan reageerden daarop door te stellen dat “iedereen een leven van dienstbaarheid kan leiden” en dat dit iets universeels is. Dat zou een reactie zijn op het feit dat ze tegen hun zin alle titels en beschermheer- of vrouwschappen moeten inleveren en wordt door velen gezien als een steek onder water richting de rest van de familie.

William is van mening dat de verklaring “beledigend en respectloos” richting koningin Elizabeth. Volgens de bronnen is hij dan ook “oprecht geschokt” en “erg van streek door wat er is gebeurd”. De relatie tussen William en Harry staat al enige tijd onder druk. Al eind 2019 gaf Harry toe dat hij en zijn broer ieder hun eigen weg zijn ingeslagen. “Door de druk die komt kijken bij deze rol, bij deze baan, deze familie, gebeuren er vanzelfsprekend dingen. Maar we zijn broers, en we zullen altijd broers blijven”, zei de hertog van Sussex destijds. Begin dit jaar leken de prinsen juist weer hun relatie verbeterd te hebben, maar dat bleek dus van korte duur.

LEES OOK:

Heftig: Meghan en Harry breken met het koningshuis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.