Investitures 2022: Melanie Brown

Prins William onderscheidt Spice Girl Mel B

Maar niet vanwege haar zangkunsten.

Mel B – Melanie Brown volgens de burgerlijke stand- mag zich voortaan MBE noemen, Member of the British Empire, voor haar diensten aan liefdadige doelen. Na een buiging te hebben gemaakt om hem te begroeten, stapte het Spice Girls-lid op prins William af om haar onderscheiding in ontvangst te nemen.

De ceremonie zelf was een vrolijke aangelegenheid. Nadat ze een kniksje had gedaan in haar strakke rode jurk, ontworpen door Victoria ‘Posh Spice’ Beckham en de versierselen ontvangen, had ze nog even een onderonsje met de prins.

‘Hij prees me voor al mijn werk dat ik heb gedaan en zei: Het spijt me zo dat je door zo’n vreselijke tijd bent gegaan.’ vertelde ze na afloop. ‘Hij zei: Ik kan niet geloven dat ik je een van deze geef – ik ben verrukt, en ik zei: ‘Aw, dank je.’

Brown werd in 2018 beschermvrouw van de liefdadigheidsinstelling Women’s Aid nadat ze uit wat ze beschreef als een gewelddadige relatie stapte.

Ze droeg haar MBE op aan alle vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld: ‘Het is geweldig om te hebben, maar het is niet alleen voor mij – het is voor al die andere vrouwen. Vooral vanwege Covid is er zo’n epidemie van huiselijk geweld geweest. Ik heb een leger van vrouwen achter me staan die hulp nodig hebben en gehoord moeten worden. Ik ben hun stem, omdat we allemaal precies hetzelfde verhaal hebben meegemaakt.’

LEES OOK:

SPICE GIRLS MOGEN METEEN UIT VAN WILLEM-ALEXANDER

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty

Bron: People Magazine