The Duke Of Edinburgh Attends The Captain General's Parade

Dit verbijsterde prins Philip in het koninklijke leven

Toen Prins Philip een bus vol bedienden zag arriveren om Sandringham te beheren voor slechts één gast was hij geschokt. Die ene gast was namelijk hijzelf!

Het is daarom ook geen wonder dat koning Charles van plan is om het Koninklijk Huis met een vijfde te verminderen. Dat schrijft de Britse krant ‘Daily Mail’.

Hele bus

Er was een keer dat de prins wat vrije dagen had en graag tijd op Sandringham wilde doorbrengen. Maar toen hij daar eenmaal was aangekomen, zag hij dat een hele bus met personeel – van telefonisten tot koks – kwam om het huis te runnen. Dat vond hij schokkend. Gelukkig kwam Wood Farm al snel beschikbaar. Dit was het huis waar Prins John, oom van de vader van de overleden koningin, George VI, woonde tot zijn dood in 1919.

Wood Farm

Wood Farm is kleiner en heeft minder personeel nodig. Daar verbleven hij en de koningin meestal, behalve wanneer ze Sandringham House openden voor familiebijeenkomsten met kerst of in de zomer. Prins Philip woonde in Wood Farm tussen 2017 en 2020.

Veranderingen

Hij had misschien problemen met het grote personeelsbestand en al het ceremoniële gedoe, maar Philip was niet de koning. Nu is zijn zoon koning Charles aan zet en volgens Daily Mail zullen er snel veranderingen komen. Hij ziet namelijk dat dezelfde taak onnodig meerdere keren gedaan wordt. “Moet het werk van een dienstmeisje echt door drie anderen worden gecontroleerd?”, zou de koning volgens The Mail on Sunday zich afgevraagd hebben. Zo zou de koning de boel strakker willen regelen, minder mensen in dienst hebben en hen beter betalen.

#Royaltynl
Beeld: Getty Images

Leestip

BESTEL HIER