harry

Prins Harry aanwezig bij kroning van zijn vader

Charles en Camilla kunnen opgelucht adem halen. Harry komt naar de kroning van zijn vader. Maar hij laat wel iemand thuis…

Prins Harry zal op 6 mei aanwezig bij de kroning van zijn vader koning Charles in Londen. De prins komt zonder zijn vrouw Meghan, laat Buckingham Palace weten aan Britse media. De hertogin van Sussex blijft thuis in de Verenigde Staten bij hun twee kinderen Archie en Lilibet omdat de kleine Archie die dag ook zijn vierde verjaardag viert.

Uitnodiging voor Harry

Het was lange tijd niet zeker of Harry wel naar de kroning zou komen omdat de relatie met zijn familie is verslechterd na zijn stap terug binnen het Britse koningshuis in 2020. Eerder dit jaar kwam zijn boek Spare uit, waarin hij vertelt over aanvaringen met onder anderen zijn vader en broer William. Dat alles heeft de betrekkingen flink op scherp gezet, maar bloed is dikker dan water staat er op een tegeltje bij Harry thuis. En hopelijk kijken Meghan en de kinderen via de televisie mee. Al zal dat vanwege het tijdverschil midden in de nacht zijn.

Bron ANP, tekst ANP/Royaltynl, beeld GettyImages

Leestip

BESTEL HIER