Prins Charles wil niet dat Corona zijn werkschema in de war schopt

Nadat bij de 71-jarige kroonprins Corona werd vastgesteld, liet hij zich naar Schotland brengen. Om daar te herstellen. En nu laat Charles weten zijn werkagenda gewoon de prioriteit te geven die het altijd krijgt.

Woensdag werd bekend dat Charles een Corona-besmetting heeft opgelopen. Hij reisde onlangs naar Schotland om daar, zonder Camilla, te herstellen. En vandaag kwam via David Miliband, de minister van Buitenlandse Zaken, naar buiten dat Charles van plan is alles dat in zijn agenda staat, gewoon te doen.

Charles en Miliband spraken elkaar en de prins was volgens de minister in een hele goede bui. “Ik vond het geruststellend om hem kalm te horen praten en te vernemen dat hij door blijft gaan”, aldus de minister.

Lees ook:

Charles’ vlucht naar Schotland leverde hem de afgelopen dagen verbaasde en bozige reacties op. Onder meer uit de hoek van de Schotse pers. Die noemde het ‘schandalig’ dat hij niet in Engeland blijft om uit te zieken. Een kabinetssecretaris in Schotland gaf zelfs aan dat er campers vol mensen naar het Schotse platteland trekken om aan Corona te ontsnappen. Niet de bedoeling en niet de richtlijn, volgens haar.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA